Calama

In Calama verblijven we in een hotel vlakbij het busstation. We lopen er in 5 min. naartoe en krijgen in het Spaans een kamer toegewezen. Het was een goedkoop hotel, maar de kamer is er ook naar. Het is klein en eenvoudig, en het internet blijkt ook beroerd te zijn. Ook horen we de nodige muziek van de cafés in het straatje.

De volgende ochtend komt de manager van het hotel naar ons toe en zegt dat er een probleempje is. Gelukkig blijkt het hún probleempje te zijn en ons wordt gevraagd om van kamer te wisselen. We mogen in een van de luxe kamers, met eigen badkamer en 3 x zoveel ruimte. Het is vergelijkbaar met een normale kamer in Nederland, maar hier is het heel wat. Daarnaast blijkt het internet hier veel beter te werken. En de volgende ochtend blijkt er ook nog eens een vers eitje voor ons gebakken te kunnen worden. Na een wat matige start hebben we hier uiteindelijk een prima verblijf.

Midden in de nacht lijkt het bed te trillen en Martijn denkt eerst dat Karyn met haar voeten trappelt, maar als Karyn vervolgens ‘Voel jij dat ook?’ zegt komen we erachter dat het een aardbeving is. Een lichte gelukkig; 4,7 op de schaal van Richter zien we de volgende dag. Voor ons een redelijke unieke gebeurtenis, maar online zien we dat er in Calama ruim 100 aardbevingen per jaar zijn en dat er 2-3 in de afgelopen week waren. Voor de locals niet zo spannend dus.

We bezoeken ’s middags het centrum van Calama, wat niet erg spannend is. Het is aanzienlijk welvarender dan de steden die we hiervoor bezocht hebben, maar het heeft geen uitstraling. Het past wel aardig bij de mijnstad die het is. We wilden nog een tour naar de grote kopermijn buiten de stad doen, maar het is zaterdag en in het weekend wordt de tour niet gegeven. Helaas! Op de terugweg doen we wat boodschappen om ’s avonds in de gemeenschappelijke keuken te koken. Die blijkt vol te zitten en we mogen de personeelskeuken gebruiken. Eén van de personeelsleden begint zowat al voor ons te koken en na een zeer uitgebreide uitleg over de keuken en het gasfornuis mogen we het stokje zelf overnemen.

De volgende dag worden we naar het vliegveld gebracht en vliegen we naar Santiago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.