Cusco

Eindelijk komen we aan in de oude Inca-hoofdstad. We verblijven in Kamila Lodge, een terrein met een paar grotere huizen, met daarin prima kamers. Het personeel is bovendien erg vriendelijk en behulpzaam!

We hebben 2 dagen in Cusco, voordat we aan de Salkantay trek beginnen. Alleen hebben we allebei wat last van de hoogte. Cusco ligt namelijk op 3.300m hoogte. Vooral Karyn is er de eerste dag goed ziek van, met hoofdpijn en misselijkheid als voornaamste klachten. Martijn gaat wat boodschappen doen en tikt onderweg wat pillen op de kop die tegen hoogteziekte moeten werken. Het blijken een soort caffeïnepillen te zijn, maar ze werken wel. De tweede dag kunnen we daarom op pad om wat van de stad te bekijken. We bezoeken de San Pedro markt en kopen wat souvenirs en eten. Daarna bezoeken we het oude centrum van Cusco, waaronder de Plaza de Armas en de kathedralen. Voor de zekerheid koopt Karyn nog een regenjas uit voorzorg voor het weer tijdens de Salkantay trek. Dit blijkt achteraf geen slechte aankoop te zijn geweest.

We eten ’s avonds pasta bij een erg goed Italiaans restaurant om wat koolhydraten in te slaan voor de komende dag. We gaan de Salkantay trek doen, een tocht van 75km in 5 dagen en 4 nachten door de bergen en de jungle naar Machu Picchu. Na het eten gaan we door naar de briefing van de trek, waar we voor het eerst de groep ontmoeten en uitleg krijgen over de tocht. Over de trek volgt in een apart blog meer.

Na de Salkantay trek zijn we verrassend fit en we besluiten Qorichaska te bezoeken. Dit is een Spaanse kerk die over Inca-ruïnes heen is gebouwd. Sommige muren bestaan nog half uit Inca-architectuur, met daarbovenop bogen en andere bouwwerken van de kerk. Je kunt hier ook goed zien hoe de Inca’s bouwden. Ze gebruikt stenen met gaten en pinnen, een soort Lego voor volwassenen.

De laatste dag besteden we aan een wandeltour met gids door de stad, het bezoeken van een kathedraal en aan het bezoeken van het Inca museum. Het museum zag er niet erg goed uit in vergelijking met het Larco museum. Vaak stond er geen beschrijving bij de objecten of was deze alleen in het Spaans. Wel hebben ze hier Inca-mummies, waar we al veel over hadden gehoord. Voor €2,50 een aardige aanvulling op wat we eerder hebben gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.