Santiago

Als we aankomen in Santiago halen we eerst een hamburger bij de McDonald’s in de aankomsthal. Er was geen eten inbegrepen bij de vlucht. Daarna halen we onze bagage op en gaan we op zoek naar vervoer naar ons hostel. We hadden het hostel gemaild en gevraagd om een pickup of advies over vervoer, maar ze lieten niets van zich horen. In San Pedro de Atacama waren we getipt over Transvip, een shuttlebus met deur-tot-deurservice. We kopen een ticket en stappen in het busje met nog 5 anderen. We komen er al gauw achter dat onze chauffeur geen geboren bestuurder is. Hij rijdt te hard en erg schokkerig en we moeten een beetje aan Sergei uit Rusland denken. Geen vergelijking om trots op te zijn…

We komen zonder al te gevaarlijke verkeerssituaties aan bij ons hostel en checken in. Het is een erg groot hostel en de gemiddelde leeftijd lijkt 20 te zijn. We voelen ons oud. ’s avonds eten we een goedkope pasta bij het hostel zelf.

De volgende dag gaan we met de metro naar het centrum. We verkennen de Plaza del Armas en wat van de winkelstraten. Daarna sluiten we aan bij een free walking tour. In tegenstelling tot de voorgaande keren zijn we nu met een grote groep van een mannetje of 20-25. We bezoeken verschillende bezienswaardigheden door de stad heen en onze gids weet nog een potentiƫle zakkenroller te betrappen die achter een paar mensen van de groep was gekropen. Al grijnzend loopt de man ongemakkelijk weg, zonder buit. We krijgen ook nog wat achtergrond bij politiek Chili en horen de nodige verhalen over Pinochet. De uitleg van onze gids is een tikkeltje gekleurd, maar het geeft ons de nodige informatie over het bewogen recente verleden van Chili.

’s Avonds eten we weer bij het hostel, omdat het goedkoop is. We krijgen beiden 2 fajitas die helaas smaken naar opgewarmd gourmet vlees, met de stukken verbrande ui er nog tussen. Het hostel was goedkoop en bood veel faciliteiten aan, maar qua hygiĆ«ne en eten was het niet top.

De volgende dag gaan we met een normale taxi naar het vliegveld. Onze chauffeur mist door de drukte en afslag en er begint een apparaatje druk te piepen. Gelukkig houdt het na een tijdje op en een half uur later staan we op het vliegveld.

Santiago was een verrassend leuke stad met veel pleinen, parken, street art, standbeelden en mooie gebouwen. Totaal anders dan we het ons van tevoren hadden voorgesteld. We hadden een grauwe en eenvoudige stad verwacht, maar we kwamen in een bruisende stad terecht met veel restaurants, bars en een moderne uitstraling. We waren hier graag nog een paar dagen gebleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.